Computer Knowledge Important Mock Test – 10 For APPSC & TSPSC All Competitive Exams Special

Computer Knowledge Important Mock Test – 10 For APPSC & TSPSC All Competitive Exams Special

1. In Microsoft Excel columns are in
a) Numbers
b) Letters
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : B

2. In Microsoft Excel Rows are in
a) Numbers
b) Letters
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : A

3. In Excel starting number is 1 and ending number is —-
a) 1,000,560
b) 1,000,586
c) 1,048,576
d) Infinite

Answer : C

4. Cell defined as
a) Combination of Row and Column
b) Row only
c) Column only
d) None of the above

Answer : A

5. The status bar appears on the
a) Top of the Excel window
b) Bottom of the excel window
c) Middle of the excel window
d) All of the above

Answer : B

6. —- Is the tab key we use to move the cursor right one cell at a time
a) Alt key
b) Ctrl key
c) Tab key
d) Shift key

Answer : C

7. —- Is the functional key we use for moving quickly from one cell in a worksheet to a cell in a different part of the worksheet
a) GOTO (F5)
b) Ctrl+G
c) Use name box
d) All of the above

Answer : D

8. — Is the functional key we use to edit the data while you are in the cell
a) F5
b) F3
c) F4
d) F2

Answer : D

9. Define Wrap
a) Text is too long, to fit in the cell, the text overlaps the next cell, if you do not want to overlap the next cell, you can wrap the text
b) Erasing the data from the cell
c) Entering the data into the cell
d) All of the above

Answer : A

10. — Is the symbol we use for absolute cell address
a) * (Star)
b) ∑ (Sigma)
c) $ (Dollar)
d) & (And)

Answer : C

11. —- Is the button we can use to give title to a section of your worksheet or you want to center a piece of text over several rows and columns (say B1
to E1)
a) Center
b) Merge and Center
c) Copy
d) Merge

Answer : B

12. What is the function to find the lowest number in a series of numbers?
a) Sum
b) Avg.
c) Min
d) Max

Answer : C

13. —– Is the function we use to count the number of numbers in a series
a) Sum
b) Avg.
c) Max
d) Count

Answer : D

14. —– View splits your screen into three major sections (tabs and slide pan and the notes area)
a) Normal view
b) Slide sorter view
c) Slide show
d) None of the above

Answer : A

15. —– View shows thumbnails of all your slides
a) Normal view
b) Slide sorter view
c) Slide show
d) None of the above

Answer : B

16. To create a new slide —- is keyboard shortcut key
a) Ctrl+M.
b) Ctrl+N.
c) Ctrl+O.
d) Ctrl+P.

Answer : A

17. To run the slide show what is the functional key we use
a) F4
b) F3
c) F5
d) F2

Answer : C

18. To go to the next slide
a) Press the right arrow key
b) Press the enter key
c) Press the page down key
d) All of the above

Answer : D

19. Go to the previous slide
a) Press the left arrow key
b) Press back space key
c) Press the page up key
d) All of the above

Answer : D

20. End the slide show and return to power point you has to use
a) Ctrl key
b) Tab key
c) Esc key
d) All of the above

Answer : C

21. — Is the functional key for spell check
a) F4
b) F5
c) F7
d) F6

Answer : C

22. —- Tab displays the text contained in your presentation
a) Outline tab
b) Slides tab
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : A

23. —- Tab displays a thumbnail of all your slides
a) Outline tab
b) Slide tab
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : B

24. —- Is the keyboard shortcut key to move to the first slide
a) Ctrl+end
b) Ctrl+home
c) Use right arrow
d) Use left arrow

Answer : B

25. — Is the keyboard shortcut key to move to the last slide
a) Ctrl+end
b) Ctrl+home
c) Use right arrow
d) Use left arrow

Answer : A

26.How do we select the multiple slides?
a) Hold down ctrl key
b) Click the slides you want to select
c) Both (a) and (b) simultaneously
d) None of the above

Answer : C

27. How do we create a duplicate slide
a) Select the slide or slides you want to duplicate
b) Press ctrl + D
c) Both (a) and (b) simultaneously
d) None of the above

Answer : C

28. —- Ribbon in power point allows you to change the font, paragraph and heading styles and view the clipboard and editing options
a) Designs
b) Insert
c) Home
d) View

Answer : C

29. —- Ribbon in power point allows you to insert pages, tables, illustrations, links, headers, footers, text and symbols
a) Designs
b) Insert
c) Home
d) View

Answer : B

30. —- Ribbon in PPT allows you to change page layout, slide themes, colors, fonts and effects, as well as back ground styles and graphics
a) Designs
b) Insert
c) Home
d) View

Answer : A

31. —- Ribbon allows you to change document, and window layout, show/hide thumbnails, and view/record macros
a) Designs
b) Insert
c) Home
d) View

Answer : D

32. — Is the default slide layout
a) Blank
b) Title slide
c) Title only
d) Title and contents

Answer : B

33. — Is the key we use to blank the screen in the presentation
a) A key
b) B key
c) C key
d) D key

Answer : B

34. — Is the key we use to make the screen white
a) A key
b) B key
c) W key
d) Y key

Answer : C

35. — Is the strip of button across the top of the main window
a) Ribbon
b) Menu
c) Window
d) All of the above

Answer : A

36. — Are the visual movements as one-slide changes to another
a) Animation key
b) Transition key
c) Visual effects
d) All of the above

Answer : B

37. — Are the visual effects applied to individual items
a) Animation key
b) Transition key
c) Visual effects
d) All of the above

Answer : A

38. Each page in a power point presentation is called
a) File
b) Text
c) Slide
d) All of the above

Answer : C

39. — Is the letter we use to go to the next hidden slide
a) A
b) B
c) H
d) E

Answer : C

40. — Is the letter we use to set new timings while rehearsing
a) A
b) E
c) H
d) T

Answer : D

Leave a Reply

Your email address will not be published.