Computer Knowledge Important Mock Test – 11 For APPSC & TSPSC All Competitive Exams Special

Computer Knowledge Important Mock Test – 11 For APPSC & TSPSC All Competitive Exams Special

1. — Is the most widely used medium for telecommunications
a) Twisted Pair
b) Coaxial Cable
c) Optical Fiber
d) None of the above

Answer : A

2. — Is widely used medium of communication for cable television systems
a) Twisted Pair
b) Coaxial Cable
c) Optical fiber
d) None of the above

Answer : B

3. —- Cable consists of one or more filaments of glass fiber wrapped in protective layers that carries data by means of pulses of light
a) Twisted Pair
b) Coaxial Cable
c) Optical fiber
d) None of the above

Answer : C

4. —- Is a computer network used for communications among computers and different information technological devices close to one person
a) Personal Area Network
b) Local Area Network
c) Metropolitan Area Network
d) Wide Area Network

Answer : A

5. —– Is a collection of conceptual tools for describing data, data relationships, data semantics and constraints
a) Data base
b) Data Model
c) E_R Model
d) None of the above

Answer : B

6. Association among two or more entities called
a) Entity
b) Entity set
c) Relationship
d) Degree of relation

Answer : C

7. DDL stands for
a) Data Definition Language
b) Data Delete Language
c) Data Device Language
d) Database Definition Language

Answer : A

8. SDL stands for
a) Storage Definition Language
b) Save Definition Language
c) Storage Database Language
d) Shortcut Definition Language

Answer : A

9. DML stands for
a) Date Manipulation Language
b) Database Manipulation Language
c) Data Manuscript Language
d) Data Manipulation Language

Answer : D

10. —- Is the language that enable user to access or manipulate data as organized by appropriate data model
a) DML
b) SDL
c) DDL
d) All of the above

Answer : A

11. —- Is the language to specify the internal schema. (This language may specify the mapping between two schemas)
a) DML
b) SDL
c) DDL
d) None of the above

Answer : B

12. All candidate keys excluding the primary key are known as
a) Compound key
b) Partial key
c) Alternative key
d) None of the above

Answer : C

13. The user commands that are used to interact with a database is called as
a) Query
b) Interaction
c) Command
d) Instruction

Answer : A

14. The updates that are applied to database before it becomes effective in real world
a) Retroactive update
b) Proactive update
c) Simultaneous update
d) All of the above

Answer : B

15. The updates that are applied to database after it becomes effective in real world
a) Retroactive update
b) Proactive update
c) Simultaneous update
d) All of the above

Answer : A

16. The updates that are applied to database at the same time when it becomes effective in real world
a) Retroactive update
b) Proactive update
c) Simultaneous update
d) All of the above

Answer : C

20. In a word document Red underline indicates
a) Possible spelling error/word doesn’t recognize a word
b) Word thinks that grammar should be revised
c) A word is spelled correctly, but does not seem to be the correct word sentence
d) All of the above

Answer : A

21. In a word document Green underline indicates
a) Possible spelling error/word doesn’t recognize a word
b) Word thinks that grammar should be revised
c) A word is spelled correctly, but does not seem to be the correct word sentence
d) All of the above

Answer : B

22. In a word document Blue underline indicates
a) Possible spelling error/word doesn’t recognize a word
b) Word thinks that grammar should be revised
c) A word is spelled correctly, but does not seem to be the correct word sentence
d) All of the above

Answer : C

23. By default the Microsoft word document will be saved into a folder called
a) Desktop
b) My documents
c) D drive
d) Personal folder

Answer : B

24. What is the default file name for the word document?
a) Taken from the text at the start of the document
b) Word document
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : A

25. In word-2010 — is the key to see numbers and letters displayed over icons, tabs or commands towards the top of your screen?
a) Ctrl key
b) Tab key
c) Alt key
d) None of the above

Answer : C

26. — Is the keyboard shortcut key to close the word program
a) Alt+F4
b) Alt+F5
c) Alt+F6
d) Alt+F7

Answer : A

27. How will you remove all formatting added to your documents (such as bold, italics, and underline etc.)
a) Save
b) Save as plain text file
c) Save as
d) All of the above

Answer : B

28. — Is the file format we can use to distribute the document to some one using totally different word processing program from a different software
manufacturer, such as word perfect
a) Word document (.doc)
b) Rich Text Format (.RTF)
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : B

29. — Is the Icon to magnify or reduce the display
a) Print layout
b) Zoom
c) View
d) All of the above

Answer : B

30. Match the following
a) Cut                      1. CTRL+C
b) Copy                   2. CTRL+V
c) Paste                   3. CTRL+X
a) a-1, b-3, c-2
b) a-2, b-1, c-3
c) a-3, b-1, c-2
d) a-3, b-2, c-1

Answer : C

31. What is text formatting?
a) Formatting characters and words with in a document
b) Saving the word document
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : A

32. By default MS-Word 2010 uses a font called
a) Arial
b) Times New roman
c) Tahoma
d) Caliber

Answer : D

33. Superscript refers to —
a) Characters displayed below the line of the normal text
b) Characters displayed above the line of the normal text
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : B

34. Subscript refers to —
a) Characters displayed below the line of the normal text
b) Characters displayed above the line of the normal text
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : A

35. (a+b)2 is an example for —-
a) Subscript
b) Superscript
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : B

36. CO2 is an example for —
a) Subscript
b) Superscript
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : A

37. You need to find a particular word or phrase and replace this item with alternative text, what is the keyboard shortcut key
a) Ctrl+G
b) Ctrl+P
c) Ctrl+H
d) Ctrl+F

Answer : C

38. —- Is the path to create Header/Footer
a) Insert/Header & Footer
b) File/Header & Footer
c) Edit/Header & Footer
d) None of the above

Answer : A

39. — Is the path to create footnotes
a) References/footnote
b) Insert/footnote
c) Edit/footnote
d) None of the above

Answer : A

40. — Is the path to save a document in PDF format
a) Edit/Save as/PDF/Save
b) File/Save as/PDF/Save
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Answer : B

Leave a Reply

Your email address will not be published.