Prepositions General English Model Practice Bits for all competitive Exams Special

Prepositions General English Model Practice Bits for all competitive Exams Special

1. Write your name ____ the top of the page
1) in
2) on
3) at
4) by

Answer : 3


2. She wears a silver ring__her little finger.
1) in
2) on
3) to
4) for

Answer : 2

3. Be ____ time. Don’t be late
1) at
2) on
3) in
4) Both 3 and 1

Answer : 4

4. They have been living here______ ten years
1) since
2) for
3) of
4) from

Answer : 2

5. She congratulated me ____my success
1) for
2) to
3) with
4) on

Answer : 4

6. Ramesh is senior ______me
1) by
2) than
3) to
4) for

Answer : 3

7. Arunima believes ____ God
1) on
2) in
3) with
4) to

Answer : 2

8. The old man had suffered __ jaundice for a long time and eventually she died___ it.
1) with, with
2) by, from
3) from, of
4) of, from

Answer : 3

9. We went ____a walk
1) by
2) to
3) for
4) with

Answer : 3

10. He is angry _____ me since I haven’t agreed ____ his proposal.
1) on, for
2) with, to
3) at, by
4) upon, of

Answer : 2

11. Arnavi and Ananya shared the chocolates _______themselves
1) among
2) with
3) between
4) of

Answer : 3

12. The two brothers differ ____ each other ____ that point
1) to, of
2) by, in
3) with, on
4) over, of

Answer : 3

13. He applied ____ the boss ___ leave.
1) or, to
2) to, for
3) by, with
4) to, to

Answer : 2

14. He goes to college ____ bike but today he is going ____foot
1) by, by
2) on, on
3) on, by
4) by, on

Answer : 4

15. You must acquaint yourself ______ the environment here.
1) with
2) for
3) to
4) at

Answer : 1

16. The upcoming hero is addicted _____drugs.
1) for
2) to
3) by
4) of

Answer : 2

17. He appealed ____ the judge ____ mercy. Prepositions
1) with, by
2) for, to
3) to, for
4) for, to

Answer : 3

18. She feels ashamed ____ her conduct.
1) by
2) to
3) of
4) for

Answer : 3

19. I was astonished ____ his failure.
1) for
2) at
3) with
4) on

Answer : 2

20. Avail yourself _____ this opportunity.
1) for
2) to
3) by
4) of

Answer : 4

21. I am aware _____ my shortcomings.
1) to
2) of
3) with
4) at

Answer : 2

22. Tomorrow I shall call ____ you.
1) on
2) by
3) with
4) in

Answer : 1

23. They complained ____him ___the officer.
1) on, for
2) for, to
3) against, to
4) to, by

Answer : 3

24. Your actions are contrary __ your words
1) by
2) to
3) for
4) with

Answer : 2

25. You should never depend ___ anyone ___anything
1) for, for
2) on, to
3) to, on
4) on, for

Answer : 4

26. He was accused _____ murder.
1) at
2) by
3) with
4) of

Answer : 4

27. Children are fond ____sweets.
1) of
2) for
3) to
4) with

Answer : 1

28. I am grateful ___ you for your help.
1) of
2) by
3) in
4) to

Answer : 3

29. The man was found guilty ____his crime.
1) for
2) with
3) to
4) of

Answer : 4

30. My friend reminds me ____ my promise.
1) of
2) for
3) to
4) by

Answer : 1

31. The driver held responsibility ___ the accident.
1) to
2) of
3) for
4) with

Answer : 3

32. Oranges are rich ____ vitamin C
1) with
2) for
3) by
4) in

Answer : 4

33. They invited me ___dinner.
1) of
2) from
3) for
4) to

Answer : 4

34. Don’t interfere ___ my work.
1) by
2) in
3) with
4) of

Answer : 3

35. He sent ___ a doctor.
1) by
2) with
3) to
4) for

Answer : 4

36. Don’t feel inferior ___ anyone.
1) by
2) to
3) for
4) with

Answer : 2

37. Rohit Sharma is known ____ all cricket lovers now.
1) by
2) for
3) with
4) to

Answer : 4

38. Don’t laugh ____ the physically handi capped.
1) of
2) at
3) to
4) for

Answer : 2

39. I am very pleased ____ his behaviour.
1) by
2) of
3) from
4) with

Answer : 4

40. Be polite ___ all.
1) for
2) with
3) to
4) at

Answer : 3

41. I prefer buttermilk ____ soft drinks.
1) for
2) than
3) from
4) to

Answer : 4

42. We should prevent children ____ touching fire.
1) from
2) of
3) with
4) by

Answer : 1

43. Divya takes pride ___ her wealth.
1) of
2) by
3) in
4) at

Answer : 3

44. He was dressed _____ jeans
1) for
2) by
3) in
4) to

Answer : 3

45. The President will preside _ the function
1) on
2) over
3) for
4) by

Answer : 2

46. The office is open ____ 10a.m and 5 p. m
1) from
2) between
3) at
4) by

Answer : 2

47. The four thieves quarreled ______ themselves.
1) for
2) between
3) among
4) in

Answer : 3

48. She has been ill ___Monday
1) till
2) on
3) for
4) since

Answer : 4

49. The door is made _____ glass.
1) of
2) with
3) by
4) from

Answer : 1

50. What were you looking____? Have you lost anything?
1) to
2) on
3) for
4) at

Answer : 3

51. She left ____ Amaravathi yesterday
1) to
2) of
3) for
4) by

Answer : 3

52. Ram Mohan knows Hindi ___ Telugu
1) by
2) besides
3) to
4) for

Answer : 2

53. My father is satisfied ___ my progress in the exams
1) by
2) for
3) with
4) at

Answer : 3

54. There is no permanent remedy ____ poverty.
1) of
2) to
3) for
4) with

Answer : 3

55. Her accent is peculiar _____ the North-Andhra
1) for
2) of
3) to
4) by

Answer : 3

56. Anushka is married ___Virat
1) of
2) for
3) with
4) to

Answer : 4

57. My father is ignorant ___modern technology.
1) with
2) to
3) by
4) of

Answer : 4

58. Don’t be too impatient ___ your children.
1) for
2) by
3) with
4) to

Answer : 3

59. There is no provision __ bringing cell phones into the exam hall.
1) for
2) of
3) to
4) with

Answer : 1

60. He was born ______ Kothapeta, a small village near Visakhapatnam.
1) in
2) at
3) on
4) by

Answer : 2

61. She is proud ____ her beauty
1) with
2) of
3) in
4) at

Answer : 2

62. Keep this receipt as a proof __ purchase.
1) for
2) by
3) on
4) of

Answer : 4

63. We watched a wonderful dance pro gramme___ TV yesterday
1) in
2) on
3) by
4) at

Answer : 2

64. These issues are worthy ____further con sideration
1) for
2) of
3) to
4) at

Answer : 2

65. He has a great thirst _____ knowledge
1) to
2) of
3) for
4) in

Answer : 3

66. Rakesh swam____ the river
1) over
2) beside
3) across
4) into

Answer : 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.