క్రీడలు – Sports General Studies & General Knowledge Model Practice Paper – 36 || SI & Police Constable Mock Test in Telugu

క్రీడలు – Sports General Studies & General Knowledge Model Practice Paper – 36 || SI & Police Constable Mock Test in Telugu

SR-Tutorial Is one of the website which provide Daily Current affairs and daily Free Mock Test Which include general studies Model Papers, General Knowledge Model Papers , Indian Polity Model Papers, Indian Geography Model Papers , Envirnmental Studies Model Papers , Indian Economy Model Papers, Indian History Model Papers, Arithmetic & Reasoning Model Papers,General Science Model Papers, Biology Model Papers, daily Model Paper Mock tests, AP History Model Papers, Telangana History Model Papers , AP Economy Model Papers , Telanagana Economy Model Papers Etc

క్రీడలు - Sports General Studies - 36

NOTE : QUIZ పూర్తి అయిన తర్వాత డౌన్లోడ్ లింక్ ( PDF link ) కనబడుతుంది  

All the Best….

Leaderboard: క్రీడలు - Sports General Studies - 36

maximum of 71 points
Pos. Name Entered on Points Result
Table is loading
No data available

Download Link Below

Join Telegram Group : Click Here  ( or )

Join Whatsapp Group : Click Here ( or )

Some Important Questions Are

1. Which country has won the Hockey World Cup the most number of times?
1) India
2) Pakistan
3) Australia
4) Germany

Answer: 2

2. Who is the highest gold medalist in Olympics history?
1) Michael Pells
2) Usain Bold
3) Roger Federer
4) Ernest Curtis

Answer: 1

3. ICC headquarters?
1) Mumbai
2) Dubai
3) England
4) Durban

Answer: 2

4. Where was the last Indian to win a gold medal in hockey at the Olympic Games?
1) Moscow 1980
2) Atlanta, 1996
3) London, 1948
4) Mexico, 1996

Answer: 1

5. When did the Asian Games start?
1) 1948
2) 1950
3) 1951
4) 1952

Answer: 3

6. Which ring represents the American continent in the Olympic flag?
1) Black
2) Blue
3) Red
4) Green

Answer: 3

7. Who is the father of modern Olympics?
1) Pierre de Coubadine
2) Dimitrian Nicholas
3) Jacques Rogge
4) Zion Sondhi

Answer: 1

8. Where will the 2016 Olympics be held?
1) Tokyo
2) Rio de Janeiro
3) Atlanta
4) Melbourne

Answer: 2

9. The ambition of the Olympic Games?
1) Pastor, Greater, Stronger
2) Winner, Greater, Stronger
3) Pastor, Higher, Stronger
4) Greater, Higher, Winner

Answer: 3

10. Is this the first time India has participated in the Olympics?
1) Athens, 1896
2) Paris, 1900
3) Anters, 1920
4) Amsterdam 1928

Answer: 2

11. Indian Premier League – 8 winner?
1) Kolkata Knight Riders
2) Punjab Kings XI
3) Mumbai Indians
4) Chennai Super Kings

Answer: 3

12. Deepika Pallikal Who belongs to this sport?
1) Boxing
2) Squash
3) Athletics
4) Chess

Answer: 2

13. Who was the first woman Grandmaster in India?
1) Dronavalli Harika
2) S. Vijayalakshmi
3) Koneru Hampi
4) Viditi Santosh

Answer: 2

14. Which country will host the ODI International Cricket World Cup in 2015?
1) England, Ireland
2) India, Sri Lanka
3) Australia, New Zealand
4) South Africa, Zimbabwe

Answer: 3

15. Which organization hosts four tennis Grand Slam tournaments a year?
1) World Tennis Association
2) Association of Tennis Professionals
3) International Tennis Federation
4) Grand Slam Tennis Association

Answer: 3

16. Where is the headquarters of the International Olympic Committee (ICC)?
1) Lusane, Switzerland
2) Zurich Switzerland
3) Dubai
4) London, England

Answer: 1

17. Who is the current President of the International Olympic Committee?
1) Jacques Rogge
2) Thomas Bach
3) Antony Samaranch
4) Lord Killanin

Answer: 2

18. Sushil Kumar won two individual medals at the 2008 and 2012 Olympics?
1) Boxing
2) Shooting
3) Wrestling
4) Athletics

Answer: 3

19. Who was the first Indian to win a gold medal in Olympics?
1) Abhinav Bindra
2) P.T.Usha
3) Sushil Kumar
4) K.S. Jadhav

Answer: 1

20. Where was the 20th Commonwealth Games (2014) held?
1) New Delhi
2) Glasgow
3) Gold Coast
4) Melbourne

Answer: 2

21. Where is the headquarters of the International Federation of Football Associations (FIFA)?
1) Zurich (Switzerland)
2) Tokyo (Japan)
3) Geneva (Switzerland)
4) Rio de Janeiro (Brazil)

Answer: 1

22. Which is the first Muslim country to host FIFA Football World Cup?
1) Saudi Arabia
2) Iran
3) Qatar
4) Indonesia

Answer: 3

23. Number of countries participating in the first modern Olympics?
1) 12
2) 13
3) 14
4) 15

Answer: 2

24. Where will the Commonwealth Games be held in 2018?
1) Gold Coast, Australia
2) Bangkok, Thailand
3) London, England
4) Melbourne, Australia

Answer: 1

25. Who was the first substitute to score a goal in a Football World Cup final?
1) Mario Gotte, Germany
2) Roger Milla, Cameroon
3) James Rodriguez, Columbia
4) Lionel Messi, Argentina

Answer: 1

26. Where was the first Afro-Asian Games held?
1) New Delhi
2) Addis Ababa
3) Durban
4) Hyderabad

Answer: 4

27. Where did the first Winter Olympics begin?
1) Sony, Russia
2) Chamonowski France
3) Vancouver, Canada
4) Helsinki, Finland

Answer: 2

Download PDF

28. Who was the first person to become a Grandmaster in India?
1) Viswanathan Anand
2) Suryashekhara Ganguly
3) Divendu Barua
4) Krishnan Sasikiran

Answer: 1

29. The following are called British Emperor Games?
1) Asian Games
2) Commonwealth Games
3) Olympics sports
4) Afro-Asian sports

Answer: 2

30. The father of the Asian Games?
1) Dmitry Nicholas
2) Zion Sondhi
3) Jawaharlal Nehru
4) Norman Pitchard

Answer: 2

31. Where will Shaf Sports 2016 take place?
1) New Delhi
2) Kathmandu
3) Guwahati
4) Dhaka

Answer: 3

32. The motto of the Asian Games?
1) Peace, prosperity, progress
2) Ever Onward
3) Cytus-Artis-Fortis
4) One World One Family

Answer: 2

33. Where will the 2018 Hockey World Cup take place?
1) Melbourne, Australia
2) Kuala Lumpur, Malaysia
3) Bhubaneswar, India
4) Amsterdam, Holland

Answer: 3

34. The oldest tennis Grand Slam tournament?
1) Australian Open
2) French Open
3) Wimbledon
4) U.S. Open

Answer: 3

35. Who is the highest wicket taker in Test match cricket?
1) Wasim Akram
2) Shane Warne
3) Muralitharan
4) Anil Kumble

Answer: 3

36. Who is the highest run scorer in an innings in ODIs?
1) Virender Sehwag
2) Rohit Sharma
3) Sachin
4) Saeed Anwar

Answer: 2

37. Twenty – Designer of 20 cricket matches?
1) Stuart Robertson
2) David Shepard
3) Duckworth – Louis
4) Sunil Gavaskar

Answer: 1

38. Who is known as the Father of Cricket?
1) Ranjith Singh

2) K.C. Naidu
3) WG. Grace
4) Bradman

Answer: 3

39. What is the number of cells in the game of chess?
1) 36
2) 64
3) 100
4) 49

Answer: 2

40. Duleep Trophy belongs to this sport?
1) Cricket
2) Football
3) Hockey
4) Badminton

Answer: 1

41. In tennis this Grand Slam tournament is held on the hard court?
1) Australian Open
2) French Open
3) Wimbledon
4) U. S.Open

Answer: 1

42. Number of players in the sport of hockey?
1) 10
2) 11
3) 13
4) 9

Answer: 2

43. Where was the first Formula One racetrack built in India?
1) Hyderabad
2) Pune
3) Noida
4) Chandigarh

Answer: 3

44. Matches held at Roland Garros Stadium?
1) Wimbledon
2) Australian Open
3) French Open
4) U.S. Open

Answer: 3

45. Saina Nehwal belongs to this sport?
1) Tennis
2) Badminton
3) Chess
4) Cricket

Answer: 2

46. ​​The Santosh Trophy belongs to this sport?
1) Cricket
2) Football
3) Hockey
4) Badminton

Answer: 2

47. ‘Uber Cup’ is related to this sport?
1) Cricket
2) Football
3) Hockey
4) Badminton

Answer: 4

48. The word Ace is related to this sport?
1) Badminton
2) Chess
3) Tennis
4) Hockey

Answer: 3

49. What is the name of the baseball field?
1) Ring
2) Link
3) Diamond
4) Pitch

Answer: 4

50. A sport associated with the words Beamer and Chinaman?
1) Football
2) Cricket
3) Tennis
4) Hockey

Answer: 2

51. The term free kick belongs to this sport?
1) Badminton
2) Cricket
3) Football
4) Kabaddi

Answer: 3

52. What is the national sport of America?
1) Football
2) Ragney
3) Baseball
4) Badminton

Answer: 3

53. Spain is a national sport?
1) Bull Fight
2) Baseball
3) Ragney
4) Tennis

Answer: 1

54. The Salt Lake Football Stadium is located in which city?
1) New Delhi
2) Kolkata
3) Mumbai
4) Lucknow

Answer: 2

55. The small Swami Cricket Stadium is located in which city?
1) Chennai
2) Bangalore
3) Kolkata
4) Jaipur

Answer: 2

56. Saina Nehwal belongs to this sport?
1) Tennis
2) Badminton
3) Chess
4) Cricket

Answer: 2

57. Matches at Roland Garros Stadium?
1) Wimbledon
2) Australian Open
3) French Open
4) U.S. Open

Answer: 3

58. Where was the first Formula One racetrack built in India?
1) Hyderabad
2) Pune
3) Noida
4) Chandigarh

Answer: 3

59. Number of players in the sport of hockey?
1) 10
2) 11
3) 13
4) 9

Answer: 2

60. Which Grand Slam tournament in tennis is played on the hard court?
1) Australian Open
2) French Open
3) Wimbledon
4) U.S. Open

Answer: 1

61. Where is the Feroze Shah Kotla ground located?
1) Hyderabad
2) Delhi
3) Agra
4) Mumbai

Answer: 2

62. What is the national sport of Russia?
1) Table tennis
2) Baseball
3) Chess
4) Ragney

Answer: 3

63. Which of the following country has hosted the Asian Games the most four times?
1) India
2) Thailand
3) South Korea
4) Japan

Answer: 2

64. The word ‘bhogi’ belongs to this sport?
1) Chess
2) Golf
3) Hockey
4) Billiards

Answer: 2

65. Indian national sport?
1) Hockey
2) Cricket
3) Football
4) Kabaddi

Answer: 1

66. What is the number of cells in the game of chess?
1) 36
2) 64
3) 100
4) 49

Answer: 2

67. Duleep Trophy belongs to this sport?
1) Cricket
2) Football
3) Hockey
4) Badminton

Answer: 1

68. Is the ‘Uber Cup’ related to this sport?
1) Cricket
2) Football
3) Hockey
4) Badminton

Answer: 4

69. The Santosh Trophy belongs to this sport?
1) Cricket
2) Football
3) Hockey
4) Badminton

Answer: 2

70. What is the last tennis grand slam tournament of the year?
1) Australian
2) French Open
3) Wimbledon
4) U.S. Open

Answer: 4

71. Wimbledon tennis competitions are held on this court?
1) Hard court
2) Grass Court
3) Cle Court
4) Water Court

Answer: 2

72. A sport associated with the words Beamer and Chinaman?
1) Football
2) Cricket
3) Tennis
4) Hockey

Answer: 2

73. The word deuce belongs to this sport?
1) Tennis
2) Kabaddi
3) Hockey
4) Football

Answer: 1

 general studies Model Papers, General Knowledge Model Papers , Indian Polity Model Papers, Indian Geography Model Papers , Envirnmental Studies Model Papers , Indian Economy Model Papers, Indian History Model Papers, Arithmetic & Reasoning Model Papers, General Science Model Papers, Biology Model Papers, daily Model Paper Mock tests, AP History Model Papers, Telangana History Model Papers , AP Economy Model Papers , Telanagana Economy Model Papers,general studies topics bits in Telugu,general studies topics bits,general studies topics Model Paper in Telugu,general studies and general abilities,general studies Model paper for Police constable,general studies Model paper for Panchayat Secretary,general studies Model paper for DSC,general studies Model paper for RRB,general studies books in telugu,general studies and mental ability pdf,general studies pdf,general studies notes pdf,general studies and general abilities pdf,general studies books for tspsc,general studies books for appsc,general studies book pdf,general studies by disha,general studies books for competitive exams,general studies disha pdf,general studies History Model Paper In TElugu,general studies for upsc,general studies group 2,general studies Geography Model Paper In TElugu,general studies Polity Model Paper In TElugu,general studies Economy Model Paper In TElugu,general studies Biology Model Paper In TElugu,general studies General Science Model Paper In TElugu,general studies Chemistry Model Paper In TElugu,general studies Social studies Model Paper In TElugu,si & Police Constable and general abilities, si & Police Constable and general abilities pdf, si & Police Constable and mental ability pdf, si & Police Constable Biology Model Paper In TElugu, si & Police Constable book pdf, si & Police Constable books for appsc, si & Police Constable books for competitive exams, si & Police Constable books for tspsc, si & Police Constable books in telugu, si & Police Constable by disha, si & Police Constable Chemistry Model Paper In TElugu, si & Police Constable disha pdf, si & Police Constable Economy Model Paper In TElugu, si & Police Constable for upsc, si & Police Constable General Science Model Paper In TElugu, si & Police Constable Geography Model Paper In TElugu, si & Police Constable group 2, si & Police Constable History Model Paper In TElugu, si & Police Constable Model paper for DSC, si & Police Constable Model paper for Panchayat Secretary, si & Police Constable Model paper for Police constable, si & Police Constable Model paper for RRB, si & Police Constable notes pdf, si & Police Constable pdf, si & Police Constable Polity Model Paper In TElugu, si & Police Constable Social studies Model Paper In TElugu, si & Police Constable topics bits, si & Police Constable topics bits in Telugu, si & Police Constable topics Model Paper in Telugu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *